Skip to content
 

Jääkiipeilyn nuorten MM-kilpailut järjestetään Oulussa

Oulun kiipeilyseuran jäätorni toimii ensi maaliskuun alussa jääkiipeilyn nuorten maailmanmestaruuskilpailujen ja Euroopan cupin finaalin näyttämönä. Samalla ratkotaan myös lajin Suomen mestaruudet.

Kansainvälinen kiipeilyliitto UIAA on myöntänyt Oulun kiipeilyseuralle jääkiipeilyn nuorten maailmanmestaruuskilpailut ja Euroopan cupin finaalin. Seura isännöi kansainvälisiä jääkiipeilykilpailuja jo toisen kerran peräkkäin, sillä keväällä 2018 Euroopan cupin finaali käytiin niin ikään Oulussa.

UIAA:n operatiivinen johtaja Nils Glatthard kertoo Oulun valinnan taustalla olleen monia tekijöitä.

”Erittäin motivoituneet järjestäjät sekä kaupungin erinomaiset liikenneyhteydet ja infrastruktuuri vakuuttivat meidät. Suomessa on myös erittäin positiivinen vire jääkiipeilyssä ja vahvoja kiipeilijöitä mukana lajin maailman cupissa”, hän listaa.

Nuorten maailmanmestaruuskilpailut ovat ensimmäiset tämän kokoluokan kiipeilykilpailut Suomessa. Glatthard toteaa kilpailujen olevan Oululle tärkeä askel myös aikuisten maailman cup -tapahtumien järjestämiseen.

”Kilpailujärjestäjillä on hieno visio uuden kiipeilyrakenteen rakentamisesta lähemmäs Oulun keskustaa. UIAA kannustaa kaikkia sidosryhmiä työskentelemään yhteistyössä tämän tavoitteen toteuttamiseksi.”

Myös Oulun kiipeilyseura näkee tulevissa kilpailuissa paljon potentiaalia lajin kehittymisen kannalta.

”Tartuimme mielellämme mahdollisuuteen laajentaa tapahtumaa maailmanmestaruuskilpailuihin, sillä kotikisat ovat erinomainen mahdollisuus lisätä lajin tunnettuutta etenkin nuorten harrastajien parissa”, seuran puheenjohtaja Paavo Hahtola kertoo.

Nuorten MM-kilpailut järjestetään 1.-2. maaliskuuta ja Euroopan cupin finaali 3. maaliskuuta. Jääkiipeilyn superviikonloppuun odotetaan saapuvan lähes 200 kilpailijaa.

Kilpailuareenana toimiva jääkiipeilytorni koostuu 22 metriä korkeasta keinotekoisesta jääseinästä ja kahdesta päällekaatuvasta levytetystä osiosta. Kilpailureitit sisältävät sekä jää- että drytooling-osuuksia, joista jälkimmäisillä kiivetään kiipeilyotteilla jäähakkuja ja -rautoja apuna käyttäen.

Lisätietoja:

Oulun kiipeilyseura -91 ry:n puheenjohtaja
Paavo Hahtola
Puh. 044-039 1948
paavo.hahtola@oulunkiipeilyseura.fi

Suomen kiipeilyliitto ry:n toiminnanjohtaja
Jari Koski
Puh.  040-586 8123
jari.koski@climbing.fi

Verkkosivut: http://www.finice2019.com/

Facebook: http://www.facebook.com/finice2019/

Koostevideo vuoden 2018 kilpailuista: https://vimeo.com/265138963

Korkealaatuisia lehdistökäyttöön tarkoitettuja valokuvia löytyy osoitteesta:

https://www.dropbox.com/sh/bp3qebjp0d1gwco/AADPL53dLi2fW_Af4wWqR4uPa?dl=0