Skip to content

Junioritoiminta

Kysy lisää, jos jokin mietityttää nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi

Seuramme käyttää SuomiSporttia, jota on kaikista näppärin käyttää puhelimen sovelluksella.

Kevään 2024 ryhmiin linkit, jotta linkit toimivat, sinun pitää olla kirjautuneena Suomisporttiin:

Täällä kaikki ryhmät: https://www.suomisport.fi/events?dateTimeRangeEnd=&dateTimeRangeStart=&masterSportIds=40&municipalityIds=184&organizers=&purpose=&searchTerm=&tagIds

Erikoisryhmät:
Uusien junnujen ryhmä 3-7-luokkalaisille to 16.00-17.15: täältä mukaan
Soveltavan liikunnan ryhmä ke 16.00-17.00: täältä mukaan
Nuorten ryhmä (yli 14-vuotiaat) keskiviikkoisin klo 18.00-20.00: täältä mukaan

Beta harrasteryhmät:
maanantain 16-17.15 ryhmä 3-6-luokkalaisille: täältä ryhmään
maanantain 17.30-18.45 ryhmä 3-6-luokkalaisille RYHMÄ TÄYNNÄ
sunnuntain 16-17-15 ryhmä 3-6-luokkalaisille: täältä ryhmään
torstaisin 18.45-20.15 ryhmä 13-17-vuotiaille: täältä ryhmään

Mini Beta harrasteryhmä (pikkujunnut):
torstaisin 17.15-18.30 ryhmä 1-2-luokkalaisille: täältä ryhmään

Flash boulder ryhmät
maanantaisin 18.45-20.15 ryhmä 13-17-vuotiaille: täältä ryhmään
tiistaisin 16.15-17.30 ryhmä 3-6-luokkalaisille: täältä ryhmään

Onsight jatkoryhmät:
tiistaisin 17.30-19.00 ryhmä 13-17-vuotiaille: täältä ryhmään:
torstaisin 17.30-18.45 ryhmä 4-6-luokkalaisille suunnattu: täältä ryhmään

Valmennus:
Valmennusryhmään otetaan myös muutama uusi junnu, etenkin jos haluat reenata kahdesti viikossa. Ryhmään otetaan mukaan 3-luokkalaisista 17-vuotiaisiin. Täältä valmennusryhmään

Ryhmien hinta pitää sisällään ohjauksen, varusteet ja sisäänpääsymaksun. Pidämme huolen, että ohjaajia on aina tarpeeksi paikalla suhteutettuna junnujen määrään ja toimintaan. Kaikkien junnuryhmäläisten pitää olla kiipeilyseuran täysjäseniä, joten huolehdithan että jäsenmaksu on maksettu vuodelle 2024.

Jos sinua kiinnostaa olla ryhmässä auttamassa ohjaajia tai mukana ohjaamassa, laita sähköpostia, uusia junnuohjaajia etsitään koko ajan. Olemalla apuna, pääset vaikuttamaan harrastamisen mahdollisuuksiin, takaamme paikan ryhmässä, ja ohjaajille maksetaan korvaus vuoroilla toimimisesta.  

Autamme mielellämme jos tarvitsette sopivan ryhmän valitsemisessa apua: nuoriso.oulunkiipeilyseura@gmail.com

Yleistä junnutoiminnasta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin neljäkymmentä junnuohjaajaa ohjaten kolmeatoista ryhmää, joissa junioriharrastajia on yli sata. Seuratoiminnanohjaaja Heidi on seuralla täyspäiväisesti töissä ja vastaa junnutoiminnasta.

Haemme ensimmäisenä kiipeilyseurana Suomessa Tähtiseura laatuohjelmaa lasten ja nuorten osalta.

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7.

Vain mini Beta ryhmä reenaa Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7 ja he käyvät kerran kuukaudessa OKK:lla.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät reenipaikasta ellei toisin ole sovittu. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet (suosittelemme pitkiä housuja, ja ohuita sukkia) ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä haluaa jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta ja/tai kiipeilykeskuksen tiskiltä, valjaista ja kengistä saa junnuryhmäläiset 10% alennuksen kiipeilykeskuksella. Kiipeilykenkien hommaamista kannattaa kiipeilyinnostuksen puraisun jälkeen aika pian harkita, omat kengät ovat niin paljon paremmat ja mukavammat kuin lainakengät. Kiipeilyn taso nousee huomattavasti omilla kengillä.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille. Aivan pienimpien kiipeilijöiden toivomme tuovan mukanaan reissuille myös vanhempansa. Reissuille mennään kimppakyydeillä.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää, jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia. Kiipeileviä vanhempia otetaan vuoroille myös apuohjaajiksi, jolloin oma juniori pääsee ilmoittautumaan ensimmäisten joukossa ja apuohjaajille maksetaan työkorvaus ohjauksista. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa vanhempien kanssa, olethan yhteydessä niin negatiivista kuin positiivisista asioista.

Urheilijan polku

On hyvä säännöllisesti jutella junnujen kanssa, missä harrastuksessa mennään.

Harrasteryhmä on vasta vähän aikaa kiivenneille, sekä kiipeilyä omasta ilosta harrastaville. Ei niinkään vakavaa vääntämistä vaan mukavia harjoitteita ja monipuolista liikuntaa.

Jatkoryhmässä on vielä mukavia harjoitteita ja vähän vakavampaa kiipeilyä. Tavoitteet ovat aina pykälää vaikeammassa reitissä ja itsensä (sekä kaverin) haastamisessa. Tämä ryhmä vaatii omaa motivaatiota harjoitteluun.

Valmennusryhmä on tarkoitettu sinulle, jos haluat kiivetä kovempaa ja paljon. Pitemmät kiipeilyvuorot ja enemmän treenimuotoista toimintaa. Treeniryhmissä suunta on kovemmissa reiteissä ja myös kilpailuihin kannustetaan osallistumaan.

Soveltava liikunta on tarkoitettu erityisliikkujille ja kaupungin liikuntatoimi tukee toimintaa. Ikäraja on 10-19-vuotiaat. Soveltavaan liikuntaan otetaan mukaan junnuja, joille toimiminen isossa ryhmässä on haastavaa ja junnulla on pitkäaikaissairaus, liikunta- tai toimintakyvyn haitta.

Koto ryhmä on maahanmuuttaja taustaisille suunnattu ryhmä.

Maksut

Ryhmiin osallistumisen edellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys kyseiselle vuodelle. Nuorisojäsenyyden hinta on 88 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään Suomen Kiipeilyliiton ja Pohjolan sporttiturvan osuuden. Nuorisojäsenyys laskutetaan Suomisportin kautta. Jos olet uusi junnukerholainen, täältä löytyvät kaikki jäsenedut ja jäsenhakemus: http://oulunkiipeilys.wpengine.com/seuran-toiminta/

Lisäksi maksetaan kausimaksu, jonka suuruus selviää ilmoittautumislomakkeesta. Kausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Hinta riippuu vuoron pituudesta, mutta noin 170 € kausi, kauden aikana on 17 kiipeilykertaa ja hinta pitää sisällään pääsymaksut, varusteet ja ohjauksen

HUOM! Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan, laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso.oulunkiipeilyseura@gmail.com jolloin voimme lisätä lapsen ryhmään käsin ja hoitaa laskutuksen erikseen. Tukea harrastamiseen voi kysellä eri tuki järjestöiltä, joiden kanssa voimme hoitaa laskutuksen kun olette saaneet päätöksen harrastuksen tukemisesta.

Mikäli perut ilmoittautumisen kerhojen alkamisen jälkeen saman kalenterikuukauden aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen ilmoitetaan sähköpostitse junnusähköpostiin. Tämän jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea. Oulussa tuemme ja innostamme junnuja osallistumaan kisoihin ja valmennukseen. Järjestämme itse junnuille pieniä ja isoja kilpailuja mahdollisuuksien mukaan. Suosittelemme lämpimästi myös osallistumaan Finice kisoihin (jääkiipeily ja draikkakiipeily) joko kilpailijana tai talkoilijana. Oulun Kiipeilyseura tukee edellisvuonna SM-tason kilpailuja voittaneita seuran jäseniä.

Valtakunnallisista kilpailuista löydät tuoreimmat tiedot Suomen Kiipeilyliiton sivuilta: http://www.climbing.fi/tapahtumat/kilpailu