Skip to content

Junioritoiminta

Kysy lisää, jos jokin mietityttää nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi

Syksyn junnuryhmiin on nyt ilmoittautuminen käynnissä. Seuraavissa ryhmissä tilaa (muissa ryhmissä saattaa olla hajapaikkoja jäljellä):

Alakouluikäiset:

Uudet junnut 3-7-luokkalaiset MA 16-17.15

Alakoulu boulder ryhmä ti 16.15-17.30

1-2 luokkalaiset: Pikkujunnut to 17.15-18.30 Puokkari (kerran kk OKK)

Harrasteryhmä alakoulu SU 16-17.15

Yli 13-vuotiaat:

Yli 13-vuotiaiden jatkoryhmä Ti 17.30-19.00

Yli 14-vuotiaiden nuorten ryhmä ke 18-20

Yleisesti muutama muutos tulossa: yli 13-vuotiaiden ryhmä kerrat pitenevät, eli ovat pääosin 1h 30 min, vain torstain harrasteryhmä on 1 h 15 min. Valmennukseen otetaan 5 alakouluikäistä, ja 5 yli 13-vuotiasta, reenit ovat samaan aikaan, toisinaan yhdessä, toisinaan erillään, kaksi kertaa viikossa. Jos halukkaita valmennukseen on enemmän kuin paikkoja, teemme valinnat valmentajien kanssa.

Täältä ilmottautumiset ryhmiin. Jos vielä syksyn ryhmät mietityttää, laitattehan sähköpostia niin voidaan miettiä sopivaa ryhmää.

Alakouluikäiset: 
Uudet junnut 3-7-luokkalaiset MA 16-17.15
MA harrasteryhmä 17.30-18.45 (3-6-luokkalaiset)
Alakoulu boulder ryhmä ti 16.15-17.30
Supernaperot 4-6-luokkalaiset TO 17.30-18.45
Harrasteryhmä alakoulu SU 16-17.15

Yli 13-vuotiaat:
Yli 13-vuotiaat boulder ryhmä MA 18.45-20.15
Yli 13-vuotiaiden jatkoryhmä Ti 17.30-19.00
Harrasteryhmä yläkouluikäisille TO 19-20.15

Erikoisryhmät: 
Pikkujunnut to 17.15-18.30 Puokkari (kerran kk OKK)
Soveltava liikunta
Valmennus alakoulu ja yli 13-vuotiaat. Ma ja ke 18-19.45
Yli 14-vuotiaiden nuorten ryhmä ke 18-20

Heidi ja kaikki seuran junnuohjaajat

Ryhmien hinta pitää sisällään ohjauksen, varusteet ja sisäänpääsymaksun. Pidämme huolen, että ohjaajia on aina tarpeeksi paikalla suhteutettuna junnujen määrään ja toimintaan. Kaikkien junnuryhmäläisten pitää olla kiipeilyseuran jäseniä, joten huolehdithan että jäsenmaksu on maksettu vuodelle 2023.

Jos sinua kiinnostaa olla ryhmässä auttamassa ohjaajia tai mukana ohjaamassa, laita sähköpostia, uusia junnuohjaajia etsitään koko ajan. Autamme mielellämme jos tarvitsette sopivan ryhmän valitsemisessa apua.  nuoriso.oulunkiipeilyseura@gmail.com

Yleistä junnutoiminnasta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin neljäkymmentä junnuohjaajaa ohjaten kolmeatoista ryhmää, joissa junioriharrastajia on yli sata. Seuratoiminnanohjaaja on seuralla täyspäiväisesti töissä ja vastaa junnutoiminnasta.

Haemme ensimmäisenä Suomessa Tähtiseura laatuohjelmaa lasten ja nuorten osalta.

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7.

Vain pikkujunnut reenaavat Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7 ja käyvät kerran kuukaudessa OKK:lla. Draikkaryhmä kokokoontuu cavella ja tornilla.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät reenipaikasta ellei toisin ole sovittu. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä haluaa jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta tai kiipeilykeskuksen tiskiltä, valjaista ja kengistä saa junnuryhmäläiset 10% alennuksen kiipeilykeskuksella. Kiipeilykenkien hommaamista kannattaa kiipeilyinnostuksen puraisun jälkeen aika pian harkita, omat kengät ovat niin paljon paremmat ja mukavammat kuin lainakengät. Kiipeilyn taso nousee huomattavasti omilla kengillä.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille. Aivan pienimpien kiipeilijöiden toivomme tuovan mukanaan reissuille myös vanhempansa. Reissuille mennään kimppakyydeillä.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää, jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia. Kiipeileviä vanhempia otetaan vuoroille myös apuohjaajiksi, jolloin oma juniori pääsee ilmoittautumaan ensimmäisten joukossa ja apuohjaajille maksetaan työkorvaus ohjauksista. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa vanhempien kanssa, olethan yhteydessä niin negatiivista kuin positiivisista asioista.

Urheilijan polku

On hyvä säännöllisesti jutella junnujen kanssa, missä harrastuksessa mennään.

Harrasteryhmä on vasta vähän aikaa kiivenneille, sekä kiipeilyä omasta ilosta harrastaville. Ei niinkään vakavaa vääntämistä vaan mukavia harjoitteita ja monipuolista liikuntaa.

Jatkoryhmässä on vielä mukavia harjoitteita ja vähän vakavampaa kiipeilyä. Tavoitteet ovat aina pykälää vaikeammassa reitissä ja itsensä (sekä kaverin) haastamisessa. Tämä ryhmä vaatii omaa motivaatiota harjoitteluun.

Valmennusryhmä on tarkoitettu sinulle, jos haluat kiivetä kovempaa ja paljon. Pitemmät kiipeilyvuorot ja enemmän treenimuotoista toimintaa. Treeniryhmissä suunta on kovemmissa reiteissä ja myös kilpailuihin kannustetaan osallistumaan.

Soveltava liikunta on tarkoitettu erityisliikkujille ja kaupungin liikuntatoimi tukee toimintaa. Ikäraja on 10-19-vuotiaat. Soveltavaan liikuntaan otetaan mukaan junnuja, joille toimiminen isossa ryhmässä on haastavaa ja junnulla on pitkäaikaissairaus, liikunta- tai toimintakyvyn haitta.

Koto ryhmä on maahanmuuttaja taustaisille suunnattu ryhmä.

Maksut

Ryhmiin osallistumisen edellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys kyseiselle vuodelle. Nuorisojäsenyyden hinta on 79 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään Suomen Kiipeilyliiton ja Pohjolan sporttiturvan perimän maksun. Nuorisojäsenyys laskutetaan jäsenrekisteriohjelman kautta sähköpostitse jos olet ollut jäsen aiemmin. Jos olet uusi junnukerholainen, täältä löytyvät kaikki jäsenedut ja jäsenhakemus: http://oulunkiipeilys.wpengine.com/seuran-toiminta/

Lisäksi maksetaan kausimaksu, jonka suuruus selviää ilmoittautumislomakkeesta. Kausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Hinta riippuu vuoron pituudesta, mutta noin 170 € kausi, kauden aikana on 17 kiipeilykertaa ja hinta pitää sisällään pääsymaksut, varusteet ja ohjauksen

HUOM! Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan, laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso.oulunkiipeilyseura@gmail.com jolloin voimme lisätä lapsen ryhmään käsin ja hoitaa laskutuksen erikseen.

Mikäli perut ilmoittautumisen kerhojen alkamisen jälkeen saman kalenterikuukauden aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen ilmoitetaan sähköpostitse junnusähköpostiin. Tämän jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea. Oulussa tuemme ja innostamme junnuja osallistumaan kisoihin ja valmennukseen. Järjestämme itse junnuille pieniä ja isoja kilpailuja mahdollisuuksien mukaan. Suosittelemme lämpimästi myös osallistumaan Finice kisoihin (jääkiipeily ja draikkakiipeily) joko kilpailijana tai talkoilijana. Oulun Kiipeilyseura tukee edellisvuonna SM-tason kilpailuja voittaneita seuran jäseniä.

Valtakunnallisista kilpailuista löydät tuoreimmat tiedot Suomen Kiipeilyliiton sivuilta: http://www.climbing.fi/tapahtumat/kilpailu