Skip to content

Hallitus ja toimihenkilöt

Seuran yhteyshenkilölle (esim. jäsenyysasiat): info@oulunkiipeilyseura.fi

Seuralla on käytössä viestintäsovellus Slack, pyydä kutsulinkki hallitus@oulunkiipeilyseura.fi

Janne Aula, puheenjohtaja, SKIL yhteistyö
janne.aula@iki.fi
Jussi Karhunen, varapuheenjohtaja, tilaustapahtumat, nettisivujen uudistaminen, liikuntaedut
jussiwaara@gmail.com
Niko Mursu, rahastonhoitaja, sihteeri, kumppanihankinta
mursu.niko@hotmail.fi
Lassi Himanka, jääkiipeilyreissut, jäätornivastaava
lassi.himanka@gmail.com
Elina Liukkoila, välinevuokraus, kalliokiipeilyreissut
elina.liukkoila@gmail.com, 0404646641
Susanna Linna, tiedotusvastaava
suslinna@gmail.com
Pekka Roine, kumppanihankinta, boulderreissut, kilpailut
roinepekka@gmail.com
Salla Hiltunen, jääkiipeilyreissut, nettisivujen uudistaminen, yhdenvertaisuusvastaava
salluriitti00@gmail.com
Eeli Takalo, somevastaava, tiedottaminen, kumppanihankinta
takalo.eeli.a@gmail.com

OKS -91 hallituksen jäsenet vuonna 2024, kuvasta puuttuu Lassi Himanka.

Tiimit:
Köysikiipeilytiimi: Jussi Karhunen, Elina Liukkoila, Susanna Linna, Salla Hiltunen
Bouldertiimi: Niko Mursu, Pekka Roine, Eeli Takalo
Jääkiipeilytiimi: Lassi Himanka, Salla Hiltunen, Elina Liukkoila
Jäätornitiimi (myös Finice Oy:n hallituksen jäseniä): Lassi Himanka, Janne Aula

Hallituksen ulkopuolella:
Heidi Pienipaavola, seuratoiminnan ohjaaja: junnutoiminta, ohjaajavastaava, kurssit, jäsenrekisteri, välinevuokraus, tiedottaminen
Jalmari Heikkinen, tilitoimisto Maraton
Markus Huhtala, Finice Oy:n toimitusjohtaja, UIAA yhteistyö
It-tuki: Paavo Hahtola, Antti Pohjola
Tähtiseuratiimi: Tiina-Maria Siipola, Pauliina Björk

Alla vielä hallituksen jäsenten esittelyt:

Tervehdys, moon Janne.

Kiipeilyn aloitin kevättalvella -14, muutama kuukausi OKK:n perustamisen jälkeen. Kävimme silloisen työpaikkaporukan kanssa kokeilemassa sisäkiipeilyä ja touhuhan löi kipinää välittömästi. Alkuun tuli kiivettyä paljon köyttäkin, mutta tällä hetkellä könyän enimmäkseen bouldereilla sisällä ja ulkona. Köyden nokassa tulee roikuttua lähinnä laskeutumiskeikkoja vetäessä ja jäätornilla, vaikken jäätä tai draikkaa juuri kiipeä – jäätornitalkooporukassa tällaisen DIY-hepun on ollut mukava touhuta köydenkin päässä.

Seuran toiminnassa olen ollut mukana jo jonkin aikaa; junnu- ja keikkaohjaajana ja hallituksessakin on neljäs vaiko jo viides vuosi menossa. Vuoden 2023 hallitukseen ajauduin(?) puheenjohtajaksi. Visioimme hallituksen kanssa tulevana vuonna tarkemmin, mutta luulen, että yksi hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on saada pidettyä seuran talous niin hyvässä kunnossa, että seuralla on jatkossakin varaa kokopäiväiseen seuratoiminnanohjaajaan. Tässä jäsenistön riittävä määrä on ensiarvoisen tärkeää. Koitamme siis tarjota kiipeilijöille niin hyviä yhteisöllisiä aktiviteetteja, reissuja, koulutuksia ja tapahtumia, että meidän jäseneksemme halutaan tulla ja sellaisena pysyä!

Hei, minä oon Niko. Kiipeilyä on tullut harrastettua jo reilu vuosikymmen boulderoinnin parissa. Vuosien varrella tässä lajissa on omalta osalta reissattu, talkoiltu, treenattu, opetettu ja opittu. Tämän kaiken on saanut tehdä yhdessä muiden saman intohimon jakavien hienojen ihmisten kanssa, joka ajaa viemään lajia ja omaa taitoa aina vaan pidemmälle. Lempipaikkojani kiipeillessä ovat ehdottomasti Oulun lähialueen parhaat boulderit, eli Luohua ja Pyhäntä! Ulkomaan kohteista Lofootit ovat aina lämpimästi mielessä.

Hallituksessa toimin tulevana vuotena rahastonhoitajana ja kisa- sekä reissuvastaavana. Nähdään hallilla ja heitelkää toiveita reissuista tai muista haaveista seuran toimintaan liittyen!

Hei, olen Pauliina. Aloitin kiipeilyn vuonna -94 Tampereen Finlaysonin sisäseinällä. Kävin myös Hervannassa opiskeupaikan pommisuojan seinällä kiipeilemässä. Alkumuistikuvat lajista olivat lähinnä, että oli tosi vaikeaa pysyä seinillä pienillä jalkaotteilla. Vaihto-opiskelijana Bretagnessa tuli enemmänkin kiivettyä, siellä oli hieno systeemi: pakollinen liikunta, lajin sai itse valita ja valmennusta ja välineitä oli tarjolla.

Ouluun muutin 2001 ja seuraavana kesänä kävin OKS:n kallioperuskurssilla Ruoppivaaran sammaleisia muurahaispesähyllyjä koluamassa. Sittemmin kiipeilyyn tuli useampi vuosi taukoa. Sain lapsen ja koskimelonta kiinnosti enemmän ja oli myös helpommin sovitettavissa lapsenhoitoon. Myöhemmin palasin kiipeilyn pariin kevyesti yhdessä kyseisen lapsen kanssa, joka houkuteltiin mukaan junnuryhmään. Junnuryhmä kuitenkin uhkasi loppua ohjaajien ja junnujen puutteeseen. En uskonut että tilanne olisi ihan niin surkea, kyllä ihmisiä saadaan mukaan, kunhan vaan tiedotus toimii. Tällä tiellä oma harrastus lisääntyi vuosi vuodelta ja samoin junnutoiminnan pyörittämiseen meni vuosi vuodelta enemmän aikaa. Olikin hienoa antaa kasvaneen junnutoiminnan ohjaimet Heidille!

Kiipeilyssä tykkään erityisesti ihmisistä, yhteisöstä ja ulkokiipeilystä. Viihdyn talvella ulkona muutenkin, ja jääkiipeilystä on tullut talven suosikkilaji mäenlaskun lisäksi. Jääputoukset ovat myös erityisen hienoja paikkoja!

Hallituksessa olen ollut junnuvastaavana, ja olen sekaantunut myös Finicen järjestelyihin. Ensi vuodelle tehtäviin kuuluu mm. tähtiseuraprojekti. Siinä seuran junnutoiminnalle pyritään saamaan Olympiakomitean laatusertifikaatti, joka auttaa meitä parantamaan toimintaa edelleen. Nykikää hihasta jos on ajatuksia toiminnan kehittämisen suhteen, tai jos tarvitte kiipeilykaveria ulos tai sisälle! 

Moi! 

Olen Jussi. Oma kiipeilyharrastus alkoi syksyllä 2019 Korkeakoululiikunnan kautta järjestetyllä yläköysi-kurssilla. Siitä sitten hurahdin kiipeilyn pariin ja seuran jäseneksi. Keväällä tuli käytyä heti liidi-kurssi ja kesällä 2020 kalliokiipeily kurssille. Halusin lähteä kiipeilyseuran toimintaan ja lähdinkin 2021 hallitukseen. Parissa vuodessa on seurassa päässyt paljon tekemään, kuten järjestämään Finice-kisoja ja olla ohjaamassa junnuvuoroja.


 Minun vastuualueeni ovat kumppaninhankinta, tilaustapahtumat, seuran tapahtumat, liikuntasetelit. Minuun saa olla yhteydessä mistä vain ja minut löytääkin usein kiipeilemästä OKK:n köysihallista.

Heip!

Markus-nimeä totellen aloitin kuulemma kiipeilyn alle 1-vuotiaana kotimme kirjahyllystä, mutta Kiipeilyyn hurahdin totaalisesti vasta kypsällä aikuisiällä vuonna 2016. Tuolloin ryhdyin käymään OKK:lla lähes päivittäin ja köysikiipeily tuntui heti omalta jutulta.

Sattumalta tutustuin pikakelauksella muutamaan kokeneeseen seura-aktiiviin, joiden mukana löysin itseni jo vuonna 2017 mm. järjestelemästä ensimmäisiä Finice-kisoja, Lofooteilta 14 köydenpituuden trädiklassikkoreitiltä sekä Lyngenin jääputouksilta. Vuodesta 2018 alkoivat junnuohjaukset, satunnaiset KTO-keikat sekä reitinteko OKK:lla. Viime vuodet olen omistautunut hakku- ja alppikiipeilylle, mitä kautta pääsen toteuttamaan lapsuuteni haaveita korkeille vuorille pääsystä.

Hakkukiipeilyn myötä on jokseenkin luontevaa, että viimeisen vuoden-parin ajan olen ottanut osaltani vastuuta seuran jääkiipeilytornin ylläpidosta. Parhaillaan koitan innostaa ja tutustuttaa OKS:n nuoria hakkukiipeilijöitä lajin hienouksiin. Finice-kisojen järjestelyistä kertyneen kokemuksen myötä liityin syksyllä 2021 UIAA:n (kansainvälinen vuoriurheilun kattojärjestö) jääkiipeilykomitean jäseneksi kehittämään lajia kenties kohti talviolympialaisia.

Kiipeilyssä ehdottomasti parasta on sopiva sekoitus yhdessä ja yksin tekemistä. Harrastuksen kautta ystävien ja tuttujen ringistä on tullut laaja. Tietyn greidin jahtaamisen sijasta erilaisilla reiteillä voi nautiskella, eikä tavoitteena ole pakkomielteisesti saavuttaa jotain. Reitiltä tai vuorelta voi kääntyä hyvillä mielin alas, jos päivän fiilis, kunto tai olosuhteet sen sanelevat.

OKS:n hallituksessa olen ollut nyt 4 vuotta. Olethan heti yhteydessä johonkuhun meistä hallituksen jäsenistä, mikäli mielessäsi on kehitysideoita, moitittavaa tai kiitettävää. Niin pidämme kiipeilyn turvallisena ja hauskuuden puolella. Kiipeily on meille ihmisapinoille mitä luontevin tapa liikkua; toivottavasti tekin tämän jorinan lukijat jatkatte seinähullua elämäntapaamme hamaan vanhuuteen asti!

Moi!
Mä oon Elina. Ihan ensimmäistä kertaa kiipeilyä oon kokeillu ala-aste ikäisenä Jyväskylän Hutungissa reiteillä jotka oli tehty seinään ruuvatuista kivistä ja puusta veistellysitä otteista. Silloin en vielä tiennyt, että 10 vuoden päästä laji veisi minut mukanaan. Siitä asti, kun muutin Jyväskylästä Ouluun 2020 on Oulun Kiipeilykeskuksella tullut vietettyä todella paljon aikaa. Tällä hetkellä harrastan kaikenlaista kiipeilyä sisäköysikiipeilystä ja bouderoinnista ulkokalliokiipeilyyn ja jääkiipeilyyn. Seuran hallituksessa olen mukana nyt kolmatta vuotta. Hallituksessa tehtäviini kuuluu tiedottaminen, varustevuokraus sekä kalliokiipeilyreissujen järjestäminen. Mielestäni kiipeilyseuran hallituksessa toimiminen on hyvä tapa päästä vaikuttamaan seuran toimintaan ja kehittämään sitä sekä päästä oppimaan myös itse uutta kiipeilystä. Jos kiipeilyvarusteisiin tai seuran toimintaan liittyvä asia mietityttää aina saa tulla kysymään jos hallilla törmätään. Kiipeilykaveriksi lähden myös aina mielelläni!:relaxed:

Moi. Mun nimi on Lassi. Aloitin kiipeilyn Kaukovainiolla joskus 80-luvulla. Sillon sydäntä lähinnä oli selkeästi sooloaminen ja kovimpia tikkauksia oli mm. FA “Syöttötuoli” ja pitkään projektoitu “Opelin takakontti”. 90-luvulla pääsin ala-aste ikäisenä ekaa kertaa boulderoimaan ja kiipeämään köydellä OKS:n seinälle Heinäpään Palloiluhallille (nykyinen Hukka). Siitä asti kiipeily on jollain tavalla ollut elämässä mukana, vaikkakin aktiivinen tavoitteellinen harrastaminen oli välillä pitkällä tauolla ja ylös kiivettiin lähinnä siksi että voitiin laskea alas erinäisillä harrastusvälineillä.

Jo noista alkuajoista asti kiipeilyn yhteisöllisyys on ollut omasta mielestä aivan älyttömän hieno juttu. Oon saanu tavata lajin kautta aivan huikeita tyyppejä, niin Oulussa, kuin ympäri maailmaa. Monista on tullut elinikäisiä ystäviä ja olen päässyt jakamaan heidän kanssa uskomattomia reissuja. Nyt yritän kantaa oman korteni kekoon hallituksen jäsenenä sen yhteisöllisyyden edistämisen hyväksi.

Nykysellään kiipeily on taas itellä kohtuu aktiivista ja etenkin jää- ja trädihommat aiheuttaa pahaa reissukuumetta ja oikeiden töiden vieroksuntaa. Oulussa minut helpoiten löytää jäätornilta tai cavelta hakkujen kanssa roikkumasta. Sempä takia omalle tontille hallituksessa kuuluukin erityisesti mm. jäätornin asiat ja jääkiipeilyreissujen järjestely. Toivon kuitenkin, että kaikki seuran jäsenet tulisivat rohkeasti nykimään köydestä tai kengästä ja kertomaan omia toiveitaan ja ajatuksiaan seuran toiminnasta kaikilla muillakin osa-alueilla.
-Lassi

Terve, nimi on Pekka, olen uusi hallituksessa ja kiipeilypiireissäkin kohtuun tuore kasvo. Vähän reilu kaksi vuotta on siitä kun tulin kiipeilyä kokeilemaan ja sillä tiellä ollaankin aika aktiivisesti. Boulderointi on se sydäntä lähinnä oleva laji, mutta saattaa minut myös köyden jatkeena joskus löytää. Kiipeily on tuonut liudan uusia ystäviä ja muutamalla hienolla reissullakin olen päässyt itseäni koettelemaan.

Hallitukseen suostuin mukaan kun kysyttiin, ja pyrin etenkin boulderoinnin ilosanomaa tuoda esiin. Hallituksessa minulla on ensi vuonna vastuussa boulderointireissut. Joten jos tulee jotain mielettömiä reissuideoita, niin tule rohkeasti kertomaan niistä. Myös muista seuraan tai kiipeilyyn liittyvästä voi rohkeasti tulla kysymään.

Heippa!

Olen Susanna ja olen nyt toista vuotta mukana seuran hallituksessa. Innostuin seuran toiminnasta FINICE-talkoiden kautta. Kiipeilyn pariin päädyin jäätornin kiipeilykokeilusta, jossa kävin jotakin vuosia sitten. Siellä itsensä voittamisen fiilis oli niin mahtava, että päätin kokeilla kiipeilyä myös OKK:n seinillä. Sisällä viihdyn niin köysiseinällä kuin boulderillakin. Ulkokiipeilyssä köysittely on enemmän oma juttu, ja ulkona liidaaminen on minulle vielä ihan riittävän jännittävää. :smile: Seuran toiminnassa olen pitänyt erityisesti erilaisista kursseista ja tapahtumista, joiden avulla olen saanut tutustua eri kiipeilylajeihin ja samalla myös kiipeilyn parissa puuhaileviin ihmisiin.