Skip to content

Kurssit

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_20220313_121159-769x1024.jpgOulun kiipeilyseura järjestää eri tasoisia kiipeilykursseja ympäri vuoden seuran jäsenille.

Jääkiipeilystä ja hakkujen kanssa kiipeilystä kiinnostuneet, liittykää tähän ryhmään, tänne tulee tiedot retkistä, kursseista jne: Suomisportin ryhmä hakkujen heiluttelijoille

Tilauksesta järjestämme seinäkiipeilyn peruskursseja esimerkiksi koulujen omilla kiipeilyseinillä. Autamme myös toiminnan turvallisessa käynnistämisessä. Seinäkiipeilyn peruskursseja voimme järjestää myös Puolivälinkankaan nuorisotalolla ja Virpiniemen liikuntaopistolla. Laita viestiä niin räätälöidään tarpeisiisi sopiva kurssi info@oulunkiipeilyseura.fi

Talvella järjestämme jääkiipeilyn peruskursseja  ja jääkiipeilyn jatko- eli liidikursseja Koroumassa.  Jääkiipeilyn peruskurssi on monipuolinen paketti jääkiipeilyn perusasioita: ankkurinrakentamista, laskeutumista, jääkiipeilyn tekniikkaa, näiden painotus vaihtelee kurssin ja olosuhteiden mukaan. Jääkiipeilyn jatkokurssille voi tulla kun hallitset jääkiipeilyn perustaidot ja sisäseinällä liidaus onnistuu. Viikonlopun aikana opettelemme jääliidausta, multipitch toimintaa, ständitoimintaa sekä laskeutumista abakalovista. Kurssille tullessa pitää olla kiipeilyseuran jäsen, kurssit pidetään Korouomassa ja sinne saavutaan perjantai-iltana ja kotiinpäin lähdetään sunnuntai-iltana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keväällä ja kesällä järjestämme kalliokiipeilyn peruskursseja sekä jatko- eli liidikursseja. Kalliokiipeilyn peruskurssilla käymme syvällisemmin läpi ankkureiden rakentamista, laskeutumista, sporttikiipeilyä ulkona ja muuta kalliokiipeilyn erityispiirteitä. Kalliokiipeilyn jatkokurssilla opettelemme trädiliidausta, camujen ja kiilojen oikeaa asentamista, multipitch toimintaa ja ständitoimintaa. Kalliokiipeilyn peruskurssit järjestämme Patamankalliolla ja Songassa, jatkokurssit Dödlarsbergetillä ja Lofooteilla. Kurssit on tarkoitettu kiipeilyseuran jäsenille. 

Kiipeilyseura järjestää myös pelastuskursseja jäsenille, joissa käydään läpi ulkokiipeilyssä vastaantulevia yleisimpiä ongelmatilanteita ja ratkaisuvaihtoehtoja niihin. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurssien ajankohdat ja ilmoittautuminen

Kurssien ajankohdista informoidaan etusivulla sekä seuran Facebook-sivuilla. Kysymyksiä kursseista? Laita sähköpostia info@oulunkiipeilyseura.fi!

Seuran kouluttajat

Kursseilla on päävastuussa seuran kouluttaja, riippuen kurssin tasosta. Apukouluttajina on seuran ohjaajia.

Mountain guide aspirant Samuli Pekkanen. Samuli saa rohkaisevalla otteella kurssilaiset liidaamaan ja ylittämään itsensä. Samuli on aina kannustamassa ja neuvomassa kurssilaisia. Hän tuntee Korouoman kuin omat taskunsa ja myös Suomen ja pohjoisen kurssikalliot ovat tuttuja.

Mountain guide Sami ”karva” Haapasalmi opastaa seuralaisia jääkiipeilyn ja kalliokiipeilyn saloihin. Oulun omalla vuoristo-oppaalla on letkeä tyyli ja jäätävä kokemus kiipeilyssä ja luonnossa liikkumisessa. Karvalta ei tarinat lopu kesken ja hän huomioi kaikki ja kaiken matkan varrella.

Rock Climbing Instructor Pekka ”Peke” Tuomi löytyy Oulussa useimmiten kiipeilykeskukselta cafe Latte kädessä. Kiipeilyvarusteista kaiken tietävä kiipeilyseuran aktiivi ohjaa ja valmentaa nuoria kiipeilijöitä. Pekalta sujuu joustavasti kalliokurssien ja jääkurssien pito.

Jääkiipeilyohjaaja Heidi Pienipaavola on seuran ainoa täysipäiväinen työntekijä.  Heidin löytää arkisin kiipeilykeskukselta junnujen kanssa puuhaamasta tai seuran varustevarastosta. Monenlaiset tehtävät ja tapahtumat tempaavat mukaansa ja jää- ja kalliokursseista Heidi pitää perustason kursseja.

Henri Länsipuro on lähes valmis Rock Climbing Instructor. Vaikka toisinaan Henri on vähemmän kiipeilyn parissa, rautainen peruskunto ja aktiivinen työ ja harrastuselämä pitävät miehen valmiina pitämään kursseja. Myös pitkä kiipeilytausta näkyy Henrin ohjaamisessa. Italian Alpit hienoine kiipeilyreitteineen on Henrin mielenmaisemaa.