Skip to content
 

COVID-19 ja Oulun kiipeilyseura

Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti ja COVID-19-tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Alla on lueteltuna tärkeimmät toimenpiteet joilla Oulun kiipeilyseura pyrkii estämään viruksen leviämistä. Saat lisätietoa sähköpostitse osoitteesta info@oulunkiipeilyseura.fi.

Junnutoiminta

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi keskeytämme ohjatun junnutoiminnan heti. Ensimmäiset peruuntuneet kerhokerrat ovat siis sunnuntaina 15.3.2020, ja kaikki kerhokerrat siitä eteenpäin ovat toistaiseksi peruttu. Myös tulevat junnuolympialaiset (ke 25.3.) siirretään myöhempään, vielä määrittelemättömään ajankohtaan. Kesän junnuleirit tullaan näillä näkymin järjestämään suunnitelmien mukaan, mutta seuraamme tilannetta jatkuvasti. Pahoittelemme perumisista aiheutuvaa harmia ja toivomme ymmärrystä päätöksellemme, jolla pyrimme ennen kaikkea suojelemaan riskiryhmiin kuuluvia. Ohjattua junnutoimintaa jatketaan heti, kun viranomaispäätökset ja -suositukset sen sallivat.

Maksujen palautus

Seuran perimiä kerhomaksuja valmistaudutaan palautettavaksi niiltä osin kuin kerhokertoja jää epidemian takia järjestämättä. Palautukset tehdään kerhojen kevätkauden loputtua touko-kesäkuun vaihteessa. Olympiakomitean tekemän linjauksen mukaisesti seuran sääntömääräisiä jäsenmaksuja ei palauteta vaikka seuran toiminta virusepidemian takia olisikin rajoittuneempaa.

Kiipeilyvuorot

Seuran omatoimiset kiipeilyvuorot jatkuvat toistaiseksi. Jos sinulla tai lähipiirissäsi on lieviäkin hengitystieinfektion oireita tai epäilyksiä altistumiselta virukselle, pysyttele kotona. Älä tule seuran kiipeilyvuoroille, tai mene töihin, kouluun tai muihinkaan harrastuksiin. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Mikäli käyt kiipeilemässä, noudata THL:n yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Tärkeintä on huolehtia hyvästä käsihygieniasta pesemällä käsiä lämpimällä vedellä ja nestesaippualla vähintäänkin ennen ja jälkeen kiipeilyn.

Kiipeilykurssit ja -reissut, muut tapahtumat

Seuran järjestämien kiipeilykurssien ja -reissujen osalta mahdollisista perumisista päätetään tapauskohtaisesti, ja niistä tiedotetaan tarkemmin kevään edetessä. Lähtökohtaisesti emme peru kursseja tai reissuja. Flunssaisena tai kuumeisena kursseille tai reissuille osallistuminen on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Seurailtoja emme toistaiseksi järjestä julkisia kokoontumisia koskevan suosituksen mukaisesti.

Briefly in English

Due to COVID-19 outbreak, to prevent further spreading of the virus, we will cancel all guided children/junior climbing groups until further notice, starting immediately. Groups will resume once the situation gets better. For now, Oulu Climbing Club’s training hours will continue as usual. However, if you or people around you feel sick, you should not go climbing. If you go climbing, take good care of your personal hygiene to avoid spreading or catching the virus. When it comes to climbing courses and trips, possible cancellations will be handled and announced separately.

We are sorry for the inconvenience and hope you understand.

Hyödyllistä luettavaa

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/13/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/13/koronaviruksen-vaikutus-seurojen-toimintamaksuihin/