Skip to content

Sonka

Tyyppi Sportti, trädi Korkeus / leveys 7-15 m / 100 m
Reittien lukumäärä 31 kpl Oulusta n. 230 km
Greidi 4 – 7+ Ilmansuunta / sää Koillinen / aurinkoinen
Lähestyminen 2 km Topo 27crags

Sijainti

Sinettä, Rovaniemeltä noin 30 km ja Oulusta noin 230 km.

Kenelle

Songasta löytyy kaiken tasoisia reittejä pultattuna. Vaikeampaa trädiä sen sijaan ei juuri löydy. Sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin.

Ajo-ohjeet

Rovaniemeltä lähdetään Muonioon vievää tietä ( nro. 83 ) ja ajetaan Sinettään. Sillan jälkeen on vasemmalla puolella huoltoasema ja heti sen jälkeen risteys, josta käännytään vasemmalle. Tietä jatketaan noin 8 km. Oikealla on mustapohjainen kyltti ’Karhulammentie’. Lähes samantien näkyy puomi. Autot joudutaan jättämään tähän. Puomilta kävelymatkaa kalliolle on noin 2 km. Kallio näkyy tien vasemmalla puolella noin 150 metrin päässä tiestä.

Sesonki

Kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Majoitus

Kallion lähellä on tasaisia telttapaikkoja runsaasti. Vaihtoehtoisesti lähialueella on useampiakin mökkejä vuokrattavana.

Vesi ja muut palvelut

Paikalla ei ole vettä vaan se on tuotava mukana. Järviä riittää kohtuullisen matkan päässä ja huoltoasemalla on myös vesihana.

’Maisemavessana’ toimii lähimetsä. Tee tarpeesi kuitenkin riittävän kauas leiripaikasta ja peitä vaikka kivellä.

Muuta huomioitavaa

Kivi on erikoista mutta tuntematonta lajia. Kitka on erittäin hyvä. Sinetässä on uimapaikka, huoltoasema sekä kauppa. Älä tuki tietä, jotta muut tien käyttäjät pääsevät portista. Tulen teko on kielletty, paikalla ei ole virallista nuotiopaikkaa.