Skip to content

Hampusvaara

 

Tyyppi Yläköysi / trädi / tekno Korkeus / leveys 12 m  /  60 m
Reittien lukumäärä 12 kpl Oulusta n. 120 km
Greidi 3+ – 6+ (A2) Ilmansuunta / sää Etelä / aurinkoinen
Lähestyminen 0,5 km Topo 27crags

Sijainti: Pudasjärvi

Kenelle

Vasta-alkajille tai muuten kevään ensimmäisiksi kalliopäiviksi tuntuman hakemiseen. Matka Oulusta on sen verran lyhyt, ettei menetys ole suuri, vaikka kallio olisikin märkä tai alkaa satamaan.

Ajo-ohjeet

Aja Oulusta Kuusamontietä Pudasjärvelle (n. 100 km). Pudasjärveltä ajetaan Kuusamoon päin noin 15 km ja käännytään vasemmalle; tienristeyksessä on Petäjäsalmen savustamon mainos. (Mikäli vastaan tulee Syötteen risteys, olet ajanut noin kilometrin verran risteyksen ohi. ) Aja tätä tietä noin 6 km, niin näet oikealla peltisen kaarihallin. Jätä autosi kaarihallin pihalle ja kävele noin 200-300 m ylämäkeen ja olet perillä.

Sesonki

Toukokuun alusta syyskuun loppuun vuodesta riippuen.

Majoitus

Paikka on sen verran pieni, ettei sinne kannata tulla koko viikonlopuksi. Kiivettävää riittää juuri ja juuri päiväksi. Kallion vasemmalla puolella näkyy portaat, joiden yläpäästä jatkuu polku laavulle. Matkaa on noin 200 metriä. Laavu on Pudasjärven kylätoimikunnan rakentama ja ylläpitämä ja se on vapaasti käytettävissä. Maisemat ovat mukavat.

Vesi ja muut palvelut

Paikalla ei ole vettä vaan se on tuotava mukana. Vessaa ei ole, metsä tarjoaa palvelut.

Muuta huomioitavaa

Paikka ei ole mikään kiipeilyparatiisi ja monin paikoin kivi on varsin rapautunutta ja murenee helposti. Varmistusten kanssa täytyy olla tarkkana.

Lisätietoa www.pudasjärvi.fi