Skip to content

Blåberget

Tyyppi Trädi Korkeus / leveys 60 m / 300 m
Reittien lukumäärä 58 kpl Oulusta n. 620 km
Greidi 4 – 8 Ilmansuunta / sää Etelä / aurinkoinen
Lähestyminen Topo 27crags, UKHK

Sijainti: Bjurholm, noin 80 km Uumajasta sisämaahan. Matkaa Oulusta tulee noin 620 km Tornion kautta. Laivalla pääsee Vaasasta Uumajaan, hinta tosin on kova.

Kenelle

Jonkin verran kokemusta omaavalla trädikiipeilijälle. Paikalla ei käytännössä ole pultattuja sporttireittejä, vaan kaikki ovat ainakin osittain luonnollisilla varmistettavia. Suurin osa ständeistä täytyy tehdä itse, valmiita pultteja ei ole läheskään kaikilla reiteillä. Lisäksi helppoja reittejä on suhteellisen vähän. Oulusta katsottuna tänne ei välttämättä kannata tulla harjoittelemaan trädiä. Kokeneelle kiipeilijälle paikka sen sijaan on erittäin suositeltava. Reitit ovat pääasiassa halkeamia pitkin eteneviä ja hyvin varmistettavia. Reitit ovat myös astetta ilmavamman tuntuisia kuin esimerkiksi Dödlarsbergetillä.

Ajo-ohjeet

UKHK:n toposta löytyy hyvät ajo-ohjeet.

Sesonki

Huhtikuun puolivälistä lokakuun loppuun vuodesta riippuen. Autolla ei useinkaan pääse perille keväällä ennen toukokuun alkua.

Majoitus

Teltta tai laavu.

Vesi ja muut palvelut

Veden saa läheisestä purosta parin minuutin kävelymatkan päästä. Paikalla on vessa styroksirinkulalla varustettuna.

Muuta huomioitavaa

Hyviä telttapaikkoja. Autolla pääsee lähes viereen. Paikka koostuu kahdesta erillisestä kalliosta, stora väggenistä ja lilla väggenistä. Matkaa kalliolta toiselle on noin 1,5 km.