Skip to content

Hiidenkirnut

Hiidenkirnut Bouldereita
Köysikiipeilyä
korkeus 1-12 m
leveys useita bouldersektoreita

157

3 – 8A+
ilmansuunta Kaikki  pos  nega
suojaisuus Aurinkoisesta varjoisaan  porahaka  kiila
alusta Kaikenlaista
Symbolit: Pia Sjöroos

Sijainti

Rovaniemen maalaiskunta

Kenelle

Aivan aloittelijalle köysikiipeilyä sekä bouldereita kokeneellekin kaverille. Kivi on kitkaisan karheaa, paikoitellen täysin uniikkia. Köysikiipeilyyn Hiidenkirnut eivät tarjoa juuri mahdollisuuksia. Pultattuja reittejä on neljä – viisi ja luonnollisilla varmistettavia kolme. Lisäksi kaikki pultatut ovat lyhyitä ja vaikeusasteeltaan 4-. Aivan aloittelijalle paikka tarjoaa kyllä onnistumisen elämyksiä ja ensimmäinen liidi onnistuu täällä helposti.

 

Topo

27crags

Holy book of climbing in lapland

 

Ajo-ohjeet

Rovaniemeltä päin saavuttaessa ajetaan nelostieltä Valajaskosken voimalaitoksen kohdalta Kemijoen yli, käännytään etelään ja noin 4 km jälkeen näkyy Hiidenkirnuille kyltti. Metsätietä jatketaan noin 2 km. Tien päässä on parkkipaikka. Myös etelästä tullessa kannattaa ajaa Valajaskosken kautta, mutta vaihtoehtoisesti yli voi nelostieltä ajaa myös Petäjäskosken kohdalta. Valajaskosken kautta matkaa tule vähän enemmän mutta tie on parempi.

Sesonki

Kesäkuun alusta syyskuun loppuun vuodesta riippuen.

Majoitus

Teltta.

Vesi ja muut palvelut

Paikalla ei ole vettä vaan se on tuotava mukana. Paikalla on vessarakennus, mutta se on yleensä lukittu.

Muuta huomioitavaa

Kirnuissa kiipeily ehdottomasti kielletty. Runsaasti pocketteja. Rovaniemeläisten tekemä topo kattaa koko Rovaniemen alueen boulderit ja köysipaikat. Topossa on myös erittäin hyvät ajo- ja lähestymisohjeet karttoineen kallioille ja kiville.