Skip to content
 

Jääkiipeilyn Euroopan cup huipentuu Ouluun ensi talvena

Jääkiipeilyn Euroopan cupin finaali kisataan Oulussa 24.-25.2.2018. Kilpailu käydään Oulun kiipeilyseuran jäätornilla.

Suomen kiipeilyliiton toiminnanjohtaja Jari Koski kertoo, että osakilpailu on ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty kiipeilylajien kansainvälinen cup-kilpailu.

”Lisäksi kyseessä on vielä Euroopan cupin finaali, samana vuonna jolloin jääkiipeily on näytöslajina talviolympialaisissa Etelä-Koreassa”, Koski intoilee.

Kansainvälisen kiipeilyliitto UIAA:n alaisen Euroopan cupin muut osakilpailut järjestetään Sloveniassa, Slovakiassa ja Ranskassa. Suomea kilpailuissa edustaa nelihenkinen maajoukkue.

Oulussa kisataan myös suomenmestaruuksista

Euroopan cupin päätöskilpailun ohella kaksipäiväisen tapahtuman aikana ratkotaan jääkiipeilyn suomenmestaruudet. Kisat järjestävä Oulun kiipeilyseura toteutti myös viimekeväiset SM-kisat, joissa oli paikalla Kansainvälisen kiipeilyliiton arvioijia.

”Loistavasti järjestetyt SM-kisat 2017 mahdollistivat tämän kokoluokan kansainvälisten kisojen saamisen Suomeen. Jääkiipeily on kisamuotona nyt isossa nosteessa maassamme, mistä suuri kiitos kuuluu Oulun kiipeilyseuralle kilpailujen ja kisapaikkojen kehittämisestä”, Koski toteaa.

Sekä Euroopan cupin että SM-kisojen kilpailumuotona on alaköysikiipeily ja mestaruudet ratkotaan miesten ja naisten sarjoissa. Kilpailijat kiipeävät jäähakkuja ja jäärautoja apunaan käyttäen.

Lisätietoja:

Suomen kiipeilyliitto ry:n toiminnanjohtaja
Jari Koski
Puh.  040-586 8123
jari.koski@climbing.fi

Oulun kiipeilyseura -91 ry:n puheenjohtaja
Paavo Hahtola
Puh. 044-039 1948
paavo.hahtola@iki.fi

 

Koostevideo jääkiipeilyn SM-kisoista 2017: https://vimeo.com/209342332

Korkealaatuisia lehdistökäyttöön tarkoitettuja valokuvia löytyy osoitteesta: https://www.dropbox.com/sh/bp3qebjp0d1gwco/AADPL53dLi2fW_Af4wWqR4uPa?dl=0

Facebook: http://www.facebook.com/finice2018/

Instagram: https://www.instagram.com/finice2018/